Nagyvilág

Négy aleppói kórházat bombáztak, egy csecsemő is meghalt

Egyetlen nap alatt négy kórházat ért találat a légitámadásokban.

Kórházi források az AFP francia hírügynökséggel közölték, hogy az ostromlott szíriai város keleti részén fekvő egyik kórházban a támadás miatt meghalt egy újszülött is. A Független Orvosok Szervezete (IDA) tudatta, hogy mind a négy kórház beszünteti működését.

Szíria második legnagyobb városának keleti negyedeit július 17. óta teljesen körülvették a Bassár el-Aszad elnökhöz hű hadsereg csapatai. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a polgárháborúba süllyedt Szíria számít a legveszélyesebb országnak az egészségügyi dolgozók számára. 2015-ben 135 alkalommal ért támadás kórházakat a közel-keleti országban.

A szíriai állami média vasárnapi közlése szerint a szír kormány egy nyilatkozatban késznek mondta magát előfeltételek nélkül felújítani a béketárgyalásokat az ENSZ közvetítése mellett. Más országok “beavatkozását” azonban elutasította. A világszervezet augusztusban szeretne tető alá hozni egy újabb békekonferenciát Genfben. 2011 óta több mint 280 ezer ember halt meg a szíriai háborúban, több millióan váltak menekültté.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik