Nagyvilág

“Eddig is balhés környék volt” – megszólalt egy Münchenben élő magyar

Pénteken kora este ismeretlen támadó legalább kilenc ember halálát okozta Münchenben, amikor egy forgalmas bevásárlóközpontban tüzet nyitott a járókelőkre.

A 24.hu neve elhallgatását kérő felvidéki, Münchenben élő informátora arról számolt be, egyik pillanatról a másikra hatalmas káosz alakult ki a városban.

Alig egy kilométerre a lövöldözéstől egy gyorsétteremben vacsoráztam, amikor 20-30 rendőrautó és mentők tucatjai vonultak el mellettem. A forgalom nem állt le, akkor még senki nem tudta, mi történt. Utána arra lettem figyelmes, hogy az emberek bepánikolva rohangálnak az utcákon, a munkatársaim informáltak az esetről.

Hozzátette, a rendőrség azonnal leállította a tömegközlekedést, amire azért volt szükség, mert a plázából is le lehet jutni a helyi metróállomásra, aminek mellesleg négy bejárata van. A városból kivezető autópályákon gépfegyveresek ellenőrizték a járműveket, a taxisoknak megtiltották a fuvarozást, személy szerint ő is nehezen tudott hazamenni.

A férfi elmondása szerint biztosan tele volt a pláza a merénylet idején, mert ez az egyik legforgalmasabb bevásárlóközpont Münchenben, ráadásul péntek este történt a tragédia.

A lapunknak nyilatkozó informátor azt is elárulta, a település azon részén rengeteg menekülttábort állítottak fel és sok incidens is történt az elmúlt hónapokban két kilométeres körzetben.

Eddig is balhés környék volt. Többször előfordult, hogy gyanús táskák miatt riasztották a hatóságokat, de ilyen tragédia még nem történt. A helyiek egyértelmű nemtetszésüket nyilvánítják ki a menekültek ellen, de nagyon megbíznak a rendőreikben. A bevándorlók két hónap alatt kétszer is kiraboltak ott egy közeli benzinkutat, komolyabb következmények nélkül.

A felvidéki fiatalember ugyanakkor megjegyezte, a felvételekből az derül ki, a merénylő tökéletesen beszélt németül. Szerinte ez még nem jelent semmit, mert tapasztalatai szerint sok menekült hamar megtanulta a nyelvet az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik