Nagyvilág

Nizzai terrortámadás: neten árulták a személyes tárgyakat

Tíz hónap börtönbüntetésre ítéltek szerdán egy francia férfit, mert a nizzai terrortámadás után a helyszínen talált tárgyakat kínálta eladásra az interneten.

“Tárgyak a július 14-i mészárlásról, ár megegyezés alapján” – állt a Nizzából származó 39 éves férfi apróhirdetésében, aki elmondása szerint a támadás után a Promenade des Anglais sétányon gyűjtötte össze az eladásra kínált tárgyakat. A három mellékelt fotón egy gyűrű, egy szemüveg és egy zászló látható, az apróhirdetésben leírtak szerint azonban további 20 tárgy van nála.

Július 14-én 84 ember vesztette életét a sétányon, amikor egy merénylő 80 kilométeres óránkénti sebességgel haladva a sétányon ünneplő tömegbe hajtott a nemzeti ünnep alkalmából tartott tűzijáték után. A jármű sofőrje belelőtt a tömegbe, majd a rendőrök lelőtték őt.

Az internetes bűntényekre specializálódott rendőrségi szakértők hétfőn fedezték fel a hirdetést. A férfit a nizzai bíróság csalás kísérlete címén ítélte el, mert olyan tárgyakat akart eladni, amelyek nem az ő tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik