Nagyvilág

Orosz politikusok és az egyház is kiakadt a Pokémon Góra

Egy nyugdíjas FSZB-tábornok szerint a játékon keresztül kémkedhetnek Oroszország ellen.

Oroszországban egyre több politikus, és az ortodox egyház is panaszkodik a Pokémon Go miatt. Úgy látják, hogy a kiterjesztett valóságon alapuló játék kárt okoz az országnak.

A Ria Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozott az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat egyik nyugalmazott tábornoka is, aki úgy vélte, hogy a játékot, és más hasonló mobiltelefonos alkalmazásokat a külföldi szolgálatok információgyűjtésre használhatják.

Az orosz ortodox egyházhoz kötődő Isten Akarata csoport levelet írt a Nintendónak, amiben azt kérték, hogy akadályozzák meg a pokémonok megjelenését az orosz templomokban és temetőkben. Az orosz zsidó közösségek szóvivője is közleményt adott ki, de ők arról, hogy nem bánják, ha a zsinagógák és más épületeik körül hajkurásszák a pokémonokat, amíg ez nem zavarja a gyülekezetet.

Hétfőn egy orosz képviselő, Jevgenyij Fedorov úgy nyilatkozott, hogy a Pokémon Gót olyan hatalmak alkották meg, akiknek a céljuk az emberiség lealacsonyítása, és az orosz államrend megdöntése. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik