Külföld

Elképesztő okból loptak el drogosok egy emberi agyat

24.hu
24.hu

2016. 07. 18. 12:45

Az üvegtartályban, formaldehidben tárolt emberi agy egy lakókocsiparkban, egyik tornáca alól került elő, a pennsylvaniai Cumberland megyében. A tárgyat valaki egy egyszerű bevásárlószatyorba csomagolva rejtette el. A nő, aki takarítás közben megtalálta, azt hitte valamilyen hallooweeni dísztárgyról lehet szó, de valami mégsem hagyta nyugodni, úgyhogy felhívta a rendőrséget.

A rendőrök hasonlóan vegyes érzésekkel, a fejüket vakargatva forgatták a vegyszerben úszó agyat rejtő tartályt, aztán úgy döntöttek, hogy elküldik a megyei halottkémnek. Hamarosan megkapták a választ: minden kétséget kizáróan emberi agyról van szó. A tartály profi munka, úgyhogy valószínűleg valamilyen egészségügyi intézményből lophatták el, ahol oktatási célokra használhatták. Hogy honnan származik a szerv, az egyelőre rejtély. Az viszont kiderült, hogy kik, és mire használták.

Long, Zoller és Micklo (fotók: Cumberland County PD)

A lakókocsiban az agyat megtaláló nő húga, Angela Sue Micklo, illetve az ő élettársa, Robby Lee Zoller lakott. A párt, és az asszony 26 éves unokaöccsét, Joshua Lee Longot az utóbbi időben történt, nyolc betöréssel gyanúsítják. Micklo, és Zoller öt hete szökésben vannak, de Longot elfogták a rendőrök, ő előzetes letartóztatásban van.

Longot felhívta a nagynénje a börtönben, és kérdőre vonta az aggyal kapcsolatban. Long elmondta neki, hogy nem a szerv igazán érdekes, hanem a formaldehid, amiben úszik. Elmondta, hogy Zoller és ő marihuánás cigiket nedvesítettek be a vegyszerrel, egy kis „extrarepülésért”, és azt is, hogy az agyat egymás között csak Freddynek nevezték. Azt viszont nem tudta, hogy Zoller honnan szerezhette Freddyt.

A rendőrök azt mondták, tudtak róla, hogy vannak, akik formaldehidet használnak a füves cigikhez, de soha nem hallottak olyasmiről, hogy valaki lopott aggyal drogozott volna. A módszer egyébként meglehetősen veszélyes, könnyen bele lehet halni – mondta Bryan Henneman tizedes.

(Pennlive)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.