Nagyvilág

Láncra verve, rabszolgaként tartottak fogva több tucat fiatalt Romániában

Volt, hogy meztelenre vetkőztetve, összekötözött kézzel-lábbal kellett verekedniük egymással, fogva tartóik szórakoztatására.

Húsz embert tartóztattak le a román hatóságok, akik több tucat fiatal férfit és fiút raboltak el. Láncon tartották őket, és verekedésre kényszerítették.

Szerdán nagyszabású razziát tartottak a Románia középső részén lévő Berevoiestiben, melynek során öt embert szabadítottak ki. Volt köztük egy 10 és egy 12 éves fiú is. A láncra vert embereket verték és megalázták, éheztették és moslékkal etették.

2008 óta mintegy negyven embert raboltak el az utcákról vagy otthonaikból. Házimunkára, állatgondozásra vagy favágásra kényszerítették őket, de volt, hogy a meztelenre vetkőztetett emberek kezét-lábát megkötözték, és a földről kellett enniük, vagy verekedniük egymással, miközben fogva tartóik a kegyetlenkedésen szórakoztak.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség szerint többek szexuális erőszakot is elszenvedtek. A szerdán kiszabadított embereknek egész testüket sebek borították, szemmel láthatóan súlyos fizikai és lelki erőszak érte őket.

A helyi lakosok név nélkül nyilatkoztak a településre érkező újságíróknak. Azt mondták, nem hiszik el a vádakat, szerintük a fiúk otthontalan árvák voltak, akiket megsajnáltak és befogadtak. A polgármester azonban kijelentette, megdöbbent a történteken, nem tudta elképzelni, hogy 2016-ban ilyen emberek létezhetnek, mint a bűnelkövetők. „Sokkoló fotókat láttam a rabszolgákról, akiket akaratuk ellenére tartottak fogva és bántalmaztak” – mondta Florin Proca. (AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik