Dallas, 2016. július 12.
Barack Obama amerikai elnök, és neje, Michelle Obama, George W. Bush volt amerikai elnök és neje, Laura Bush, valamint Joe Biden alelnök és felesége, Jill Biden (j-b) a lesbõl meggyilkolt rendõrök tiszteletére tartott megemlékezésen Dallasban 2016. július 12-én. Öt nappal korábban egy orvlövész társasival fehér rendõrökre nyitott tüzet és ötöt megölt, hetet pedig megsebesített, amikor a rendõrök egy feketék elleni rendõri túlkapások miatt rendezett tüntetést biztosítottak. (MTI/EPA/Larry W. Smith)
Külföld

George Bush egész egyszerűen táncra perdült a dallasi vérengzés megemlékezésén

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 07. 13. 06:36

Barack Obama mellett ő is felszólalt a texasi megemlékezésen. Aztán a végén táncolt. Pedig előtte a beszédében személyes emlékeket is felidézve, láthatóan megrendülten beszélt, s mindenkit arra szólított, hogy legyenek egységesek a reményben. Hangsúlyozta: ahhoz, hogy az amerikaiakat ismét szoros szálak fűzzék egymáshoz, elég emlékezniük arra, hogy kik is ők.

Minket soha nem a vérségi kapcsolatok vagy a kulturális háttér kötött össze, hanem a szellemiség, a közös ideálok iránti elkötelezettség, mondta.

Aztán amikor a megemlékezés végén a tömeg felállt és megfogták egymás kezét, megszólalt a The Battle Hymn of the Republic című szám, táncolni kezdett.

(Gawker, El País América)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.