Nagyvilág

Felborult egy menekülteket szállító csónak, gyerekek is meghaltak

A tragédia Leszbosz szigeténél történt. Hat embert kimentettek, négyen  azonban életüket vesztették - közölték a görög hatóságok.

Az áldozatok között két gyermek is volt: egy fiú és egy lány. A görög parti őrség, illetve a Frontex – az EU határőrizeti szerve – közösen folytat kereső- és mentőexpedíciót – további lehetséges túlélők után kutatva.

Szintén szerdán, egy másik csónak fedélzetén a görög parti őrség további mintegy 90 migránst tartóztatott fel,  akik Törökország felől tartottak Leszbosz felé.

Az Égei-tenger keleti részén található Leszboszra 2015-ben, illetve 2016 első három hónapjában több százezer migráns érkezett Törökországból. Az újonnan érkezettek száma erősen visszaesett március 20-a, az EU-Törökország közti megállapodás megkötése óta. Míg februárban naponta átlagosan 2000 ember érkezett a szigetre, kedd reggel és szerda reggel között mindösszesen 44-en.

Eközben kedden és szerdán a görög rendőrség nemzetközi embercsempész-bandákra csapott le. Tesszalonikiben egy embercsempész-szervezet 29 tagját vették őrizetbe. Az őrizetbe vettek különböző nemzetiségűek voltak,  és köztük volt egy görög rendőr is. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik