Nagyvilág

Autót bérelt, eladta, majd aznap este visszalopta

A 28 éves indiai üzletember módszere még a legtapasztaltabb rendőröket is meglepte.

Egy majdnem tökéletes tervet eszelt ki egy 28 éves indiai üzletember, hogy visszaszerezze a veszteségessé vált masszázsszalonjába ölt pénzét – írta a Hindustan Times. A Delhiben élő Mintoo Kumar módszere meglepően egyszerű volt: bérelt egy autót, azt egy internetes oldalon keresztül eladta, és pár órával később visszalopta. A terv szerint ezt a módszert akarta ismételgetni, amíg elég pénzt nem szerez.

A Times cikke szerint a rendőrségen az előző héten jelentette be a vásárló, hogy pár órával az autó átvétele után már el is lopták új járművét. A rendőrök eleinte értetlenül álltak az eset előtt. A kérdéses Mahindra XUV terepjáró adatai ugyanis egy másik Mahindra XUV-hoz tartoztak, és azt gondolták, a bejelentő talán hazudik. Kihallgatása alatt azonban bebizonyosodott, hogy igazat mond.

A rendőrök ekkor már kezdték gyanítani, hogy az eladó lopta vissza az autót, és nyomozást indítottak az ügyben, ami során kaptak egy fülest, hogy a Mahindrát újra árulja a gyanúsított, és a férfit egy csapat rendőr őrizetbe vette.

Mintoo a rendőröknek elmondta: az autót két hónappal korábban bérelte, majd keresett egy másik, ugyanolyan színű és típusú autót, feljegyezte az adatait és azok alapján hamis papírokat készített hozzá. Miután eladta a bérelt autót, az autóban lévő GPS alapján megkereste a járművet és a tartalék kulcsokkal könnyedén el is tudta azt vinni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik