Nagyvilág

Két férfi megfulladt, amikor egy gyereket mentettek a tóból

Az életét áldozta egy kisgyerek megmentésére két férfi a hétvégén az Indiana állambeli Gary városánál – jelentette a helyi sajtó. Az eset szombat délután történt, a városnál tartott légi parádé idején, a Michigan-tó partjainál. A beszámolók szerint a gyereket a nagy szelek miatt a tavon kialakult nagy hullámok és az erős áramlatok ragadták magukkal.

A 37 éves David Halfort és a 26 éves Kyle Reibly két másik férfival együtt ment be a gyerekért, de végül mind az ötüket a hivatásos vízi mentőknek kellett kihozniuk a tóból. Közülük hármat kellett kórházba szállítani, ahol Halfortot és Reiblyt halottá nyilvánították, míg a harmadik a helyi hatóságok közlése szerint stabil állapotban van.

A gyerek, akinek kimentésére indultak, sértetlen maradt.

A Michigan-tón az eset idején az amerikai meteorológiai szolgálat riasztást rendelt el a nagy 1-2 méteres hullámok és veszélyes áramlások miatt, arra figyelmeztetve az emberek, hogy ne menjenek a vízbe. Az érintett partszakasz az ABC7 cikke szerint magántulajdonban van, ahol arra figyelmeztették az embereket, hogy saját felelősségre menjenek a vízbe.

Szintén szombaton egy 23 éves férfi is belefulladt a Michigan-tóba, a Garytől nagyjából kétszáz kilométernyire található Grand Haven közelében, kajakozás közben. Idén már húsz ember halt meg a világ ötödik legnagyobb kiterjedésű tavának számító Michigan-tóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik