Nagyvilág

Rendőröket hívott apjára, mert elégette marihuána ültetvényét

Az ausztrál fiatalembert azt gondolta, apja komolyabb bűnt követett el, mint ő a kábítószer termesztésével.

A meg nem nevezett fiatalember kedd este hívta ki a rendőröket az ausztráliai Északi területen található otthonába, hogy feljelentse édesapját a marihuána bokrainak elégetése miatt. A rendőrség közlése szerint az “ingerült és dühös” fiatal elmondta, hogy összevesztek az apjával, aki bosszúból máglyát rakott fia “értékes cannabis ültetvényéből”, és az egészet felégette – jelentette a Guardian.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az apa tényleg felégette a marihuána bokrokat, mielőtt kikérdezték a fiút, arról érdeklődve, tudta-e, hogy a helyi törvények értelmében a marihuána tiltott szernek számít. Mint kiderült, a fiú tisztában volt azzal, hogy a marihuána illegális kábítószernek minősül, de úgy gondolta, hogy annak elpusztítása sokkal nagyobb bűn, mint a birtoklás – mondta el a Guardiannek egy helyi rendőrtiszt.

Az Északi területen érvényes törvények tiltják a marihuána birtoklását és termesztését. A fiú ellen azonban nem indítottak eljárást, mert az összes bizonyíték megsemmisült a tűzben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik