Nagyvilág

Gyilkolt a jávai dugó

Tizenketten haltak meg.

Indonéziában a 20 kilométeres, három napig tartó közlekedési dugóban emberek ezrei vesztegeltek autóban. A járművek a kelet-ázsiai ország főszigetének, a világ egyik legsűrűbben lakott területének számító Jáván, az autópálya Brebesnél lévő kijáratánál torlódtak fel. A dugóban ülők kínjukban Brexitnek (Brebes exit) nevezték el a kialakult kaotikus helyzetet.

A világ legnépesebb muzulmán országában minden évben zsúfolásig megtelnek az utak a muszlim böjti hónapot, a ramadánt lezáró háromnapos íd al-fitr idején, amely alkalomból emberek milliói indulnak vidékre ünnepelni.

Ez az úgynevezett Brexit-ügy 12 halálos áldozatot követelt három nap alatt.

Az AFP francia hírügynökséggel Hemi Pramuraharjo közlekedési miniszter közölte így, hogy július 3-a és 5-a között ennyien haltak meg. Több áldozat idős ember volt, bár a helyi média egy egyéves gyermek haláláról is beszámolt, akit a járművekből származó kipufogógázok mérgeztek meg. Idén eddig az ünnepek idején már több mint 400-an haltak meg az indonéziai utakon. Az engedély nélküli árusok és a zsúfolt piacok a sztrádák kijárata közelében csak súlyosbítja a helyzetet – mondta a miniszter.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik