Nagyvilág

Személyesen Kim Dzsong Un ellen hoztak büntetőintézkedéseket

Amerika azt reméli, visszatartó ereje lesz a lépésnek.

Az Egyesült Államok első ízben hozott büntetőintézkedéseket személyesen Kim Dzsong Un ellen, az emberi jogok módszeres megsértése miatt. A szankciók további tíz személyt, valamint öt észak-koreai kormányzati szervet is érintenek.

Adam J. Szubin államtitkár, aki a pénzügyi hírszerzésért felel, azt mondta: Kim Dzsong Un vezetése alatt folytatódott az elfogadhatatlan kegyetlenkedés az észak-koreai nép ellen, aminek része a kínzás, a kényszermunka és a jogi eljárás nélkül végrehajtott halálbüntetések.

Nemrég az amerikai kongresszus arra szólította fel Obama elnök hivatalát, hogy készítsen jelentést az észak-koreai emberi jogi helyzetről. A jelentésben a súlyos jogsértések első számú felelőseként Kim Dzsong Unt jelölik meg, de mások mellett Észak-Korea „népbiztonsági minisztere” is szerepel a közvetlen felelősök között.

Az amerikai vezetés szerint a büntetőintézkedések részben szimbolikusak, de azt remélik, visszatartó ereje van annak, hogy név szerint említenek meg középvezetőket, feloldva az anonimitást. A Reuters által megkérdezett volt külügyminisztériumi tisztségviselő szerint a lépésnek üzenetértéke lehet azon kínai cégek számára is, amelyek Észak-Koreával üzletelnek. (Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik