Nagyvilág

Kengurut üldöznek a rendőrök Ausztriában

Nem, nem Ausztráliában.

Van egy osztrák mondás, miszerint „nincsenek kenguruk Ausztriában”, utalva arra, hogy gyakran összekeverik az országot Ausztráliával. Ez most megdőlni látszik: a stájerországi rendőrök két hete üldöznek egy szökött kengurut.

A Nanni nevű állat akkor szökött meg társával, Hannival, amikor gyerekek látogatták meg őket, de elfelejtették becsukni a karámot.  Hanni néhány nap után meglett, a másik kengurut viszont azóta is üldözik. A rendőrök nem mernek altatólövedéket használni, attól tartva, hogy az állat kiszaladna egy autóútra, és ott esne össze.

A kenguru tulajdonosa 150 eurót ajánlott fel azoknak, akik hasznos információkkal szolgálnak Nanni hollétéről. Egy nő azt mondta: reggel munkába menet látta az állatot, azt hitte, káprázik a szeme.

Ugyanakkor már tavaly nyáron is láttak kengurut Ausztriában – erről a sajtó is beszámolt. Végül egy bajorországi férfi jelentkezett, hogy az ő kengurujáról lehet szó, amely hónapokkal azelőtt szökött meg, miután nagyon megijedt egy vihartól. (The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik