Nagyvilág

Egy francia lap szerint Izrael lehallgatta a francia miniszterelnök mobiltelefonját

Egy francia lap szerint Izrael lehallgatta a francia miniszterelnök és tanácsadói mobiltelefonjait.

A L’Express című francia lap szerint amikor Manuel Valls francia miniszterelnök és tanácsadói májusban Izraelbe látogattak, át kellett adniuk telefonjaikat a  biztonságiaknak az izraeli vezetőkkel tartott találkozóik előtt. A megbeszélések után a francia politikusok készülékeik rendellenes működéséről számoltak be, ezért hazatérésük után szakemberek vizsgálták meg a mobiltelefonokat.

A francia biztonsági szervek egyelőre nem árulták el munkájuk eredményét, hogy tapasztaltak-e esetleg a telefonokban beavatkozást, és elmondták, hogy csak a külföldi utazásokat követő rutinvizsgálatot végezték el a küldöttségi tagok készülékein.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala tagadta, hogy Izraelben bármit tettek volna a francia politikusok telefonjaival, és visszautasították a francia lap vádját, hogy esetleg kémkedni próbáltak volna a francia kormányfő után.

Az utóbbi években számos, politikusokat érintő lehallgatási botrány volt, mint kiderült, nyugati szövetséges országok egymás vezetőit figyeltették. Izraelnek amerikai vezetőkkel kapcsolatos ügyek miatt kellett magyarázkodnia, de Washington is megpróbálta “követni” a jeruzsálemi történéseket.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik