Nagyvilág

Emberi fejet talált egy nyaraló házaspár a tengerparton

A testrészre a világ egyik legszebb, paradicsomi tengerpartján találtak rá a Fidzsin vakációzó új-zélandiak.

Brutális gyilkosság rázta meg a paradicsomi Fidzsi-szigeteket, ahol a héten egy levágott emberi fejre bukkant egy ott nyaraló új-zélandi házaspárt, miközben a világ egyik legszebb tengerpartjaként számon tartott Natadola Beachnél fürdőztek a tengerben. A kövekkel teli zöld halászhálóba csomagolt testrészt ott találták meg, ahol egy héttel korábban emberi lábfejekre bukkantak, ugyanolyan zöld hálóban. A testrészekről bebizonyosodott, hogy egy, a szigeten élő orosz házaspár maradványai, akik június közepén tűntek el.

Minden jel arra mutat, hogy a levágott fej az orosz házaspár egyik tagjáé, de a helyi rendőrség egyelőre ezt nem erősítette meg. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a csendes-óceáni ország lakosait sokkoló gyilkosság ügyében a rendőrség hírzárlatot rendelt el, és nem nyilatkoznak az esettel kapcsolatban a sajtónak. A hivatalos indoklás szerint ezt a nyomozás érdekében teszik.

A fidzsi rendőrfőkapitány csak annyit közölt, hogy van pár nyomuk a Jurij Sipulin és felesége, Natalja Gerasimova ellen elkövetett gyilkossági ügyben. Közben a fidzsi haditengerészet búvárai elkezdték átkutatni a Natadola környéki vizeket, a házaspár testrészeit keresve. A kutatás várhatóan két hetet vesz majd igénybe.

Az orosz házaspár eltűnését június 16-án jelentette be a helyi hatóságoknak Andrew Luzanenko, aki a házaspár farmján dolgozott. Pár nappal később megtalálták a házaspár autóját Natadola tengerpartján, nem messze attól a helytől, ahol most a levágott fejet is megtalálták. Az autó nem volt bezárva, és indítókulcs is a járműben volt.

Sipulin, az orosz légierő egykori pilótája, 2011-ben költözött feleségével együtt Fidzsire. A házaspár barátai a Guardiannek elmondták: a férfi több elfuserált üzletbe is belevágott, és több mint ötvenmillió forintnak megfelelő összeggel tartozott különböző helyi üzletfeleknek. Egyik barátja a lapnak elmondta: „Jurij túlságosan is bízott az emberekben”, és „annyira akart a paradicsomban élni, hogy nem vette észre, az rohadt”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik