Nagyvilág

Kim Dzsong Un nem tud leállni az evéssel és az ivással

kim dzsong un (Array)
kim dzsong un (Array)
Evési kényszere miatt nagyjából negyven kilót szedett magára Kim Dzsong Un azóta, hogy négy évvel ezelőtt Észak-Korea élére került - derült ki pénteken a dél-koreai hírszerzés (NIS) jelentéséből.

Mikor 2011 végén meghalt apja, Kim Dzsong Il, akkor még nagyjából 90 kilogrammot nyomott a most 33 éves vezető, viszont 2014-ben már 120, idénre pedig 130 kilogrammra hízott – számolt be a “fejleményről” újságíróknak Li Szeol Vu, a Szenuri (Új Határ) dél-koreai kormánypárt parlamenti képviselője a NIS információira hivatkozva.

A tájékoztatás szerint a fiatal észak-koreai diktátor azon túl, hogy étkezési zavarokkal küzd, még álmatlanságban is szenved, ráadásul paranoiás: folyton saját biztonsága miatt aggódik.

Evési kényszere és túlzott alkoholfogyasztásra való hajlama miatt (Kim Dzsong Unt) valószínűleg utolérik majd a betegségek

– hangsúlyozta a dél-koreai parlamenti képviselő.

Breaking: a nagynéni él!

Az észak-koreai vezetőt emellett gyakran látni cigarettával a kezében, amikor ellenőrző látogatást tesz az üzemekben, építkezéseken és a különböző gazdaságokban. Kim Dzsong Un apja és nagyapja, az államalapító Kim Ir Szen szintén elhízott és nagy dohányos volt, és mindkettejük halálát szívroham okozta.

A dél-koreai hírszerzés mindazonáltal arról is beszámolt, hogy a kommunista ország fiatal vezetőjének egykor befolyásos nagynénje, Kim Kjong Huj a korábbi sajtóértesülésekkel ellentétben még mindig életben van. Az asszony azután tűnt el a nyilvánosság elől, hogy férjét, az árulással és korrupcióval vádolt Dzsang Szong Teket 2013 decemberében kivégezték. A CNN amerikai hírtelevízió tavaly arról tájékoztatott, hogy Kim Dzsong Un megmérgeztette nagynénjét. Az asszony férje halála óta alkoholista lett, de él, és jelenleg Phenjan egyik külvárosában kezelik – ismertette Li.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik