Nagyvilág

Putyin feloldotta a törökök elleni idegenforgalmi szankciókat

És fokozatosan feloldják a gazdasági büntetőintézkedéseket is.

Az orosz államfő csütörtökön elrendelte a Törökország elleni idegenforgalmi szankciókat. Így mostantól újra el lehet adni török turisztikai csomagokat orosz állampolgároknak, és charterjáratok is közlekedhetnek a két ország között.

Vlagyimir Putyin arra is utasította a kormányt, hogy vitassák meg Törökországgal a gazdasági szankciók feloldásának menetrendjét. Erre fokozatosan kerül sor, hogy ne okozzanak károkat az orosz gyártóknak.

Törökország és Oroszország kapcsolata tavaly novemberben került mélypontra azzal, hogy a török légierő lelőtt egy orosz harci repülőt a török-szíriai határon. Oroszország emiatt vízumszankciókat és számos gazdasági büntetőintézkedést léptetett életbe Törökországgal szemben.

Recep Tayyip Erdogan hétfőn levélben kért bocsánatot Putyintól az orosz gép lelövéséért, és úgy látszik, a kedd esti isztambuli merénylet óta felgyorsult a békülési folyamat. Szerdán a két államfő telefonon beszélt egymással, és kifejezték szándékukat a török-orosz viszony megújítására. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik