Nagyvilág

Isztambuli robbantás: rendőri akció a bécsi repülőtéren

Rendőri akció okozott riadalmat a bécsi Schwechat repülőtéren szerda este, amikor leszállítottak két családot egy törökországi járatról, az osztrák belügyminisztérium azonban tagadja, hogy terrorveszélyről lett volna szó.

A rendőrség közlése szerint tervezett akcióról volt szó, mivel előzetes értesülések szerint a két család információt tud szolgáltatni az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetről. A rajtaütést az országos, valamint a stájerországi alkotmányvédelmi hivatal, és a terrorizmus elleni küzdelemért felelős szerv irányította.

A Bécs közelében fekvő schwechati repülőtéren az isztambuli merényletet követően fokozták a biztonsági intézkedéseket. Wolfgang Sobotka belügyminiszter közlése szerint megnövelték a járőröző rendőrök számát, és a biztonsági erők felkészültek arra, hogy minden gyanús helyzetet felderítsenek.

Az isztambuli Atatürk repülőtéren kedd este öngyilkos merénylők által végrehajtott támadás a legutóbbi adatok szerint 42 halálos áldozatot követelt, és további 239 ember sebesülését okozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik