Nagyvilág

Tévedésből zárták le az elnöki különgép bázisát Amerikában

A személyzetet biztonságos helyre menekítették a lövöldözés során.

Tévedésből rövid ideig terrortámadásként kezeltek egy katonai kiképzést csütörtökön az Egyesült Államokban, a Washington melletti Andrews légi bázison. A biztonsági szervek riasztást adtak ki, és egy időre az egész létesítményt lezárták.

Vaklárma volt, hogy valódi veszély alakult ki az elnöki különgép bázisán egy gyakorlat során.

Az első hírek szerint a légi bázis orvosi központjának környékén lövöldözött valaki, és a dolgozókat felszólították, hogy keressenek menedéket, s a bázist azonnal lezárták.

Jeh Johnson belbiztonsági minisztert éppen a szenátus egyik bizottsága hallgatta meg, amikor értesült a hírről. Elmondta, hogy bármelyik pillanatban kész a bázisra indulni.

Az Andrews légi bázis mintegy 20-25 kilométerre fekszik Washingtontól, itt állomásozik az Air Force One, azaz az elnöki különgép is.

 

Korábban azt írtuk:

Egy fegyveres miatt lezárták az Andrews légibázist Maryland államban, a személyzetet biztonságos helyre menekítették. Ez a létesítmény az elnöki különgép, az Air Force One bázisa.

A légierő tájékoztatása szerint arra készültek, hogy gyakorlatot tartanak, mely során fegyveres támadást szimulálnak, de valódi vészhelyzet alakult ki a légibázis kórházában, ahol valaki lövöldözni kezdett.

Obama gépe fél nappal korábban szállt le a támaszponton.

A hatóságok már a helyszínen vannak. (The Washington Post)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik