Nagyvilág

Isztambuli robbantás: az amerikai pár egy szekrénybe bújva élte túl a támadást

europress
europress

Egy férfi feleségével éppen nászútról tért vissza, amikor szemtől szembe találta magát egy fegyveressel az isztambuli reptéren. A merényletnek eddig 41 ember halt meg és több mint 230-an megsérültek.

Az amerikai-iraki újságíró, Steven Nabil feleségével New Yorkba indult volna vissza, amikor a reptéri támadás kezdődött.

Nabil felesége megsérült, majd a pár egy kávézóból egy repülőtéri bolt felé kezdett szaladni, ahol elbújtak egy szekrényben. Twitteren azt írta, betörtek egy fodrászatba, amikor a támadás kezdődött, ahol a feleségével 45 percen át rejtőzködtek a támadók elől. Nabil azt írja, úgy ültek ott, hogy végig azt várták, vajon ki nyitja majd ki az ajtót.

Amikor közelebbről hallottuk a lövéseket, megöleltem és megcsókoltam a feleségem

– mondta Nabil.

A férfi azt mesélte, hogy a felesége a kávézóban volt, amíg ő felment az emeletre egy étterembe. Ekkor kezdődött a támadás.Amikor Nabil meghallotta a lövéseket, lerohant a feleségéhez, majd rohanni kezdtek. Nabil azt mesélte, szemtől szembe álltak a terroristákkal. Ahogy a támadás folytatódott, a pár elrejtőzött a szekrényben, és ott vészelték át a robbantást.

(Independent)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik