Nagyvilág

Brexit: egy román lap menekülőutat kínál az unióhoz húzó briteknek

Ahogyan arról részletesen beszámoltunk, a múlt hét szerdai népszavazáson a britek többsége úgy döntött: szívesebben élnének az Európai Unió kötelékén kívül. Az eredmény viszonylag szoros volt, egy élelmes román lap pedig nem akármilyen lehetőséget villantott fel azoknak, akik a referendum ellenére mégiscsak a közösségben képzelik el az életüket.

A Guardian cikke szerint a Romanians for Remanians (románok a maradókért) nevű kampányt egy román napilap, a Gandul indította el, ők egyszerűen azt ajánlották fel a maradni kívánó 48 százaléknyi szavazónak, hogy adoptáltassák magukat egy-egy román családdal. Mint írják, az elégedetlenkedők nyugodtan maguk mögött hagyhatják a Brexit miatti csatározást és a rossz időjárást és új életet kezdhetnek Romániában.

A román csalásokat pedig azzal igyekeznek meggyőzni, hogy a maradásra szavazó jó emberek, akik osztják az európai értékeket, igazán megérdemlik, hogy rokonsági kapcsolatba kerüljenek velük. Arról nem szól az ajánlat, hogy az akcióban azok is részt vehetnek-e, akik a kiválásra szavaztak, de azóta meggondolták magukat.

A kampány Facebook-appja már működik, rászoruló briteet köt össze szerető román családokkal, így segítve a jövendőbeli bevándorlókat.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik