Külföld

Kemény címlapok villantak a Brexit után

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2016. 06. 25. 09:13

Ahány újság, annyi megközelítés.

Természetesen a britek kilépése a téma minden fontos lapban, a Guardian összeszedte, hogy hol mit találtak fontosnak.

A The National – amely már a fejlécében deklarálja, hogy Skócia függetlenedését támogatja – Nicola Sturgeon skót első minisztert rakta a borítóra. Alul a felirat: készen állnak a második függetlenségi népszavazásra, vagyis arra, hogy Skócia kiváljon az Egyesült Királyságból, mert az EU-t jobban magukénak érzik.

A Telegraph egy új Britannia születéseként értékeli a választási eredményt.

A Daily Express már tudni véli, ki a következő kormányfő. “Kint vagyunk az EU-ból. És Cameron lemondott… Boris a következő miniszterelnök” – áll a címlapon.

“És most mi a franc lesz?” – kérdezi a Daily Mirror.

A Sun Cameronba rúg egyet, aki azt mondta, októberben lemond, és a kilépési tárgyalásokat már utódjára bízza. “Miért kéne nekem lapátolni a szart?” – áll a címlapon a távozó kormányfő fotója mellett.

A Daily Mail – amelyben Orbán Viktor hirdetett a bennmaradás mellett korteskedve – “történelminek” deklarálta szombati számát. “Hajolj meg, Britannia” – írják, alatta pedig egyenesen kijelentik, hogy ez volt az a nap, amikor a csendes britek fellázadtak az arrogáns, valóságtól elrugaszkodott politikai osztály és a brüsszeli elit ellen.

Vicces, hogy a skót testvérlap, a Scottish Daily Mail teljesen másképpen dolgozza fel a történteket. “Szétszakadt királyság” – áll a címlapon.

A New Yorker már megszellőztette a kilenc nap múlva megjelenő lapszám címlapját, a Monty Python-féle hülye járások minisztériumára utalnak:

A francia Libération sok sikert kíván:

“Európa halott. Éljen Európa?” – morfondírozik a Spiegel.

A Bild Európa fekete napjáról ír, és szójátékkal támad:

Az összeállítás a Guardian nyomán készült.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. július 4.
A Fõvárosi Kéményseprõipari Kft. (FÕKÉTÜSZ) kéményseprõje egy csepeli házban a kondenzációs gázkazánt és annak égéstermék-elvezetõ csövét ellenõrizi és fotózza a Fenyves úton 2016. július 4-én. A kötelezõ kéményellenõrzés és -tisztítás július 1-jétõl ingyenes és magáncégek helyett az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósághoz (OKF) került. Korábban a kéményseprés már olyan drága volt, hogy sokakat ez riasztott el a rendszeres ellenõrzés megrendelésétõl.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.