Nagyvilág

Megkínoztak és túszul ejtettek egy magyar párt Kijev mellett

Fegyvert szorítottak a fejükhöz, és megkínoztak egy magyar párt a Kijev melletti Brovaryban – írta meg a Bors. A 22 éves nő és a 26 éves férfi látogatóba érkezett egyik ismerősükhöz Kijev mellé, a házigazda egyik barátja ellopta a lány telefonját, és amikor ez kiderült, dulakodás kezdődött. A vita hevében a földre esett egy használt televízió, amiért a házigazda előbb két-, majd négyezer eurót akart kérni a pártól.

A lány a napilapnak úgy nyilatkozott:

Mindenünket elvették, majd összeverték a barátomat, engem pedig egy másik szobába vittek. Azt akarták, hogy utaljam át nekik a pénzt a bankkártyámról.

Elkábították, zsinórral kikötözték

A nőt zsinórral odakötözték egy székhez, majd egy zacskót húztak a fejére, amit a nyakánál el is kötöttek egy kábellel. Miután a zacskót levették a fejéről, a szeme előtt nyomtak fegyvert a párja fejéhez, a lánynak pedig egy injekciós tűvel beadtak valamit, amitől elájult. Csak másnap tért magához, és kihasználva, hogy egyedül hagyták, kimenekült a házból. Egy arra haladó buszt állított meg, az utasoktól kért segítséget. Barátját másnap engedték el a túszejtők – derül ki a cikkből.

A lány feljelentést tett az ukrán rendőrségen, majd itthon is bejelentést tett a kint kapott jegyzőkönyv alapján. A pár attól fél, hogy Ukrajnában nem fognak komolyan foglalkozni az ügyükkel, mivel az ottani törvények szerint mindez csak garázdaságnak számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik