Nagyvilág

Gyilkolni tudott a házi őrizetes, mert a műlábára rakták a nyomkövető lábperecet

A hatóságok hibája miatt tudott kiszökni házi őrizetéből Washington városában egy tárgyalásra váró férfi, aki ezalatt megölt egy nőt – jelentette a helyi sajtó. Amikor a rendőrök fülest kaptak arról, hogy ki lehetett a gyilkos, úgy tűnt, tévedés történt. A gyanúsított, Quincy Green ugyanis a lábára rakott nyomkövetős lábperec adati alapján otthon ült a gyilkosság idején, házi őrizetben.

A gyilkosság helyszínén lévő biztonsági kamerák megtekintése közben azonban látni lehetett egy férfit, aki Greenhez hasonlóan bicegett. A rendőröknek ez elég volt a házkutatási engedély megszerzéséhez, és a lakás átkutatása közben kiderült, hogy a lábán lévő GPS-es nyomkövető miért jelezte azt, hogy otthon van.

Mint kiderült, a nyomkövetőt felrakó ember nem figyelt oda eléggé, és a lábperecet Green műlábára rakta fel. A férfi pedig fogta, lecsatolta a nyomkövetős műlábat, egy tartaléklábat vett magához, és azzal észrevétlenül ki tudott szökni a házi őrizetből.

A GPS-es lábperecet egy szerződéssel dolgozó vállalkozás alkalmazottja rakta fel az engedély nélküli fegyvertartással vádolt férfi lábára. Elvileg úgy kellett volna azt felhelyeznie, hogy bőrrel érintkezzen, de ezt egyértelműen nem tette meg, hiszen akkor feltűnt volna neki, hogy műlábra helyezi fel az eszközt.

A helyi hatóságok belső vizsgálatokat indítottak a hiba miatt. Green ellen pedig emberölés vádjával indítottak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik