Nagyvilág

Vádemelés az anya ellen, miután egyéves lányát agyonverte egy nyolcéves

Egy alabamai vádesküdtszék gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indított eljárást egy 26 éves anyuka ellen, akinek egyéves kislányát egy nyolcéves fiú verte halálra, miközben a nő egy barátnőjével egy éjszakai klubban bulizott – jelentette a helyi sajtó. Az eset idején a két gyerek – három másikkal együtt – egyedül volt a házban.

A kislány még tavaly október tizedikén halt meg az alabamai Birminghamben. A helyi rendőrség közlése szerint Katerra Lewis nagyjából este 11 órakor ment el a házból a meg nem nevezett barátnővel, és nagyjából három órával később értek haza. Lewis azonban akkor nem nézett rá gyerekére, és csak másnap délelőtt, nagyjából tíz órakor tűnt fel neki, hogy valami baj van a kislánnyal.

Kelci Lewist mentővel vitték kórházba, ahol már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A halottkémi jelentés szerint a zúzódásokkal borított kislány halálát tompa ütések, súlyos fejsérülések okozták. A rendőrség közlése szerint olyan erővel verte a nyolcéves fiú a gyereket, hogy a kislánynak még a belső szervei is megsérültek.

kelci

A nyolcéves fiú ellen tavaly novemberben emberölés vádjával indítottak eljárást a helyi hatóságok. Az állami gondozásba került gyerek elleni pert a fiatalkorúak bírósága tárgyalja, és ezért az ügy állásáról szóló információkat nem lehet nyilvánosságra hozni.

Az egyéves lány anyja ellen már tavaly novemberben eljárást indítottak gondatlan emberölés vádjával, de azt januárban – ahogy azt a nő ügyvédje már a vádemeléskor megjósolta – az ügyben döntő bíró elutasította a keresetet, arra hivatkozva, nincsen elég jogi alap a nő ellen hozott vádra. A bíró azonban közölte az ügyészekkel, hogy az ügyet vádesküdtszék elé vihetik.

Az ügyészek pontosan így is tettek, és az állampolgárokból álló testület áldását adta az eljárás megkezdésére. A vádesküdtszék elfogadta az érvelést, hogy Lewis gondatlansága okozta a kislány halálát, azzal, hogy „gondatlanul olyan gyerekre bízta az áldozatot, akiről tudta, hogy erőszakos”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik