Nagyvilág

London új polgármestere páros lábbal szállt bele London régi polgármesterébe

Boris Johnson, London korábbi polgármestere egy ideje amellett kampányol, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az EU-ból. Ez eleve kicsit érthetetlen, mert Johnson korábban hithű brüsszelita volt, nem csak forgatott egy kétrészes dokumentumfilmet a Római Birodalom és az Európai Unió hasonlóságáról, de újságíró volt Brüsszelben, az apja pedig képviselő volt az Európai Parlamentben. A hirtelen pálfordult politikust sokan meg is támadták azért, hogy valójában nem is hisz a kilépésben, egyszerűen csak szeretne miniszterelnök lenni.

Borist most Sadiq Khan, London új, munkáspárti polgármestere fektette két vállra egy vitában. Azzal, hogy Johnson nemcsak hazudik, de szándékosan félelmet is kelt vele. Azt állítja ugyanis, hogy Törökország csatlakozni fog az EU-hoz, ami elég távol áll a valóságtól. Ráadásul a térképen, amit közpénzből nyomtatott, Törökország mellett csak két ország nevét jelölik:

Irakét és Szíriáét. 

Pedig Johnson ismeri Törökországot, a dédapja miniszter volt az Atatürk-kormányban, ezért kizárt, hogy csak úgy tévedjen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik