Nagyvilág

Fegyveres támadás egy németországi moziban – agyonlőtték a támadót

A beszámolók szerint sokan megsebesültek, a németországi lövöldöző túszokat ejthetett.

Fegyveres támadó hatolt be egy moziba Németország nyugati részén, Viernheimben. A sajtóbeszámolók szerint legalább egy lövés eldördült, a FAZ négy lövésről ír. A hírek 20-50 sérültről szólnak, akik feltehetően a rendőrök által alkalmazott könnygáz miatt szorultak ellátásra. A német rendőrség szóvivője szerint nem voltak sebesültek.

A támadás délután 3 óra körül kezdődött, amikor főleg gyerekfilmek voltak műsoron a mozi termeiben. A helyszínre különleges rendőri erők érkeztek. Fél 5 előtt gyermekek hagyták el az épületet, nem sokkal később pedig már azt közölték, hogy elfogták a támadót. A maszkos férfi meghalt, a tartományi belügyminiszter azt mondta, a rendőrök lőtték agyon.

Az akció ideje alatt a darmstadti rendőrség hírzárlatot rendelt el a benn lévők biztonsága érdekében. A biztonsági szervek előzetes értékelése szerint vélhetően nem volt a támadásnak terrorista háttere.

A Bild szerint a férfinak riasztófegyvere volt, de ezt a hatóságok még nem erősítették meg.

Viernheimben hét évvel ezelőtt már volt egy hasonló eset, akkor robbanások rázták meg a települést és a szomszédos Weinheimet, miközben egy 44 éves férfi elbarikádozta magát házában, és azzal fenyegetőzött, hogy újabb robbantásokat követ el. Végül elfogták. (Sky News, Die Welt, Der Spiegel, Rhein-Neckar Fernsehen, Focus, BBC, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik