Nagyvilág

Egymás diplomatáit szívathatják meg az oroszok és az amerikaiak

Az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint az Egyesült Államok kongresszusa olyan törvénytervezeten dolgozik, amely korlátozná az orosz diplomaták mozgását. Viszonoznák.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: „felfigyeltünk azokra a sajtójelentésekre, amelyek szerint a kongresszusban dolgoznak egy törvénytervezeten, amely előírja az orosz diplomaták megfigyelésének szigorítását és az amerikai területen történő mozgásuk korlátozását”. Úgy véli, az amerikai kormányzat arra készül, hogy szigorítsa azt a rendszert, amelynek értelmében az alacsony és közepes rangú orosz diplomatáknak előre be kell jelenteniük, ha 40 kilométernél messzebb utaznának annak a városnak a központjától, ahol a képviseletük működik.

Zaharova leszögezte: ha korlátozzák a diplomatáik mozgását, akkor ők is ezt fogják tenni az Oroszországban dolgozó amerikai diplomatákkal. Hozzátette, az utóbbi időben felerősödött az Amerikában dolgozó diplomatáikra és konzulátusaikra nehezedő nyomás. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik