Nagyvilág

Putyin szerint a Duma történelmi tette a Krím „integrálása”

Az államfő elköszönt az alsóháztól, szeptemberben jön a választás.

Putyin a Duma történelmi eredményének nevezte a Krím félsziget és Szevasztopol „integrálását” az alsóház ciklusának utolsó plenáris ülésén. Ez alatt azt értette, hogy törvényerőre emelték a Krím megszállását és Ukrajnától való elcsatolását.

Az orosz elnök arra is rámutatott, hogy az országban jelenleg tízszer több politikai párt működik, mint öt éve, de megjegyezte, hogy a politikai rendszer minőségét nem a pártok száma határozza meg, hanem az, hogy mekkora hatással vannak az embereket foglalkoztató problémák megoldására.

Putyin úgy vélte: az elmúlt ciklusban „sikerült megteremteni a hatékony jogalapot a korrupció ellen”. Példaként említette, hogy megtiltották a tisztségviselők számára a külföldi bankszámlák és részvények birtoklását.

Az államfő szerint az őszi választásoknak az eszmék harca, és nem a lejáratás jegyében kell lezajlania. A Duma 450 új képviselőjét szeptember 18-án választják, a kampány már június 17. óta tart, miután Putyin aláírta a választások kiírásáról szóló rendeletet. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik