Nagyvilág

Megszólalt az orlandói merénylő volt szeretője: Mateen bosszúból ölt

Megszólalt Omar Mateen, az orlandói merénylő volt szeretője. A férfi állítja, Mateen nem terrorista, nem is az Iszlám Állam miatt ölt, hanem bosszúból.

Egy interjúban azt mondta,

úgy bőgtem, hogy azt elképzelni sem tudják. De azt mindenképpen el kell mondanom, hogy Omar nem terrorista. Szerintem ő bosszút állt.

Állítja, a merénylő nagyon ideges és dühös lett azután, hogy egy olyan férfival feküdt le, aki mint később kiderült, HIV-pozitív.

Azt is elárulta a korábbi szerető, hogy Omar a latinos férfiakat szerette, ők azonban sokszor visszautasították a merénylőt, vagy csak kihasználták. Ez is nagyon zavarta őt. Az is frusztrálta állítólag, ahogy apja a melegekhez viszonyult, szerinte a homoszexuálisok maguk az ördögök, akiknek meg kell halniuk.

Arra a kérdésre, hogy miért állt most elő a sztorijával a férfi azt mondta,

 

kötelességemnek éreztem, mint Amerikai állampolgár, és mint meleg férfi.

Mateen állítólag megcsinálta a tesztet, ami negatív lett, de ettől függetlenül nem nyugodott meg, bosszút akart állni. Azt mondta,

Megfizetnek azért, amit velem csináltak.

A férfi kapcsolatukat így írta le: barátság extrákkal. Ez az interjú fordulatot jelenthet az ügyben, eddig minden jel arra mutatott, hogy a férfi az Iszlám Állam nevében ölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik