Nagyvilág

Guardian: a német hatékonyság bejön a magyaroknak

bernd storck (Array)
bernd storck (Array)

A brit The Guardian sportrovata hosszú cikkben mutatja be Bernd Storck edzésmódszereit, azt, hogy miként sikerült neki összerántania fejben és csapatként is a magyar válogatottat. Azt írják, a magyaroknak nagyon bejön a német hatékonyság, Storck meg kitűnően ráérzett a magyarok egyik legnagyobb problémájára, a kishitűségre és annak legyőzésére.

A lap szerint, az edzőként relatíve ismeretlen Storck és a futballban fél évszázada sikertelen magyarok nagyon egymásra találtak. Végig veszik a német edző pályaívét, a kazahsztáni éveit, és azt, hogy csak tavaly nyáron lett a magyar csapat edzője, de ehhez képest egy „kisebb csodát” vitt véghez az Eb-re történő kijutással.

Idézik Szalai Ádámot, aki szerint az edző és csapata (Andreas Möller asszisztens és Holger Gehrke kapusedző) magukkal hozták a német hatékonyságot, és ez nagy hatással volt a játékosokra.

A lap kiemeli Strock barátságát Möllerrel, és a magyarok technikai és pszichikai felkészítését. Idézik a német edzőt, aki szerint egy csomó körülmény bénítólag hatott a magyar játékosokra. Ilyen például a nagy focielődök, Puskásék óriási teljesítménye, a magyar bajnokság gyenge színvonala, illetve a magyar közönség érdektelensége a bajnokik iránt.

Storck szerint a magyar csapat ereje éppen abban van, ami korábban egyáltalán nem volt jellemző rájuk, hogy a pályán csapatként működnek és szenvedéllyel játszanak, és így elhiszik magukról, hogy nagy játékosok hiányában is képessé válhatnak a győzelemre.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik