Nagyvilág

Elrabolt gyerekeket kényszerítenek lopásra európai bűnbandák

A holland ügyészség szerint rabszolgatartás, ami zajlik.

Jól szervezett bűnbandák mintegy háromszáz gyermeket kényszerítenek lopásra Európa-szerte – közölték a holland hatóságok, amelyek négy hálózatnak is a nyomára bukkantak. Ezek a bűnszervezetek Hollandiában, Spanyolországban, Ausztriában, Horvátországban és Boszniában tevékenykednek.

A BBC részletesebben is ismertetett egy esetet. A múlt héten egy razzia során hat, Hollandiából eltűnt gyerekre bukkantak egy razzia során Spanyolországban, akiket borzasztó körülmények között tartottak fogva. Egy negyvenes éveikben járó kelet-európai párt őrizetbe vettek a hatóságok. Öt tizenöt év alatti gyermeket és egy csecsemőt találtak.

A nyomozók feltételezései szerint a fiatal lányok szexuális visszaéléseket is elszenvedtek, egyikük valószínűleg teherbe esett. A holland ügyészség szerint rabszolgaként tartották fogva a gyermekeket.

A bűnszervezetek felderítése egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor az amszterdami pályaudvaron arra figyeltek fel, hogy felnőttek egy csoport gyereket arra utasítottak, hogy zsebeljenek ki embereket. Kiderült, hogy iskolákból rabolták el őket, hogy bolti lopásokat és zsebtolvajlást kövessenek el.

A holland média értesülése szerint a Spanyolországban megtalált gyerekek közül többen a gyermekvédelem felügyelete alatt álltak, és egy menekülteket befogadó központból tűntek el. Feltehetően Boszniából és más volt jugoszláv tagköztársaságokból származnak. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik