Nagyvilág

Nudista strand ellen tervezett támadást egy iszlamista

A terrorista vádak miatt börtönben ülő francia férfit rabtársai buktatták le.

Meghosszabbították a börtönbüntetését egy férfinak Franciaországban, miután kiderült, hogy terrortámadást tervezett egy híres nudista tábor ellen, mert ki nem állhatta a “meztelen seggű” nudistákat – jelentette a francia sajtó. A negyvenes éveiben járó férfit rabtársai jelentették fel a hatóságoknak, akik azzal is vádolták, hogy megpróbálta őket áttéríteni az iszlám vallásra, és antiszemita kijelentéseket tett.

A férfi büntetését pár nappal azelőtt hosszabbította meg egy francia bíróság hat hónappal, hogy szabadon engedték volna. A férfit – akinek nevét a francia sajtó nem közölte – tavaly októberben egy évig tartó börtönbüntetésre ítélték a terrorizmus dicsőítése miatt.

A 40-es éveiben járó férfi kapcsolatban állt Mohamed Merah-val, aki  2012 március 11. és 19. között hét embert – köztük három kisgyereket – ölt meg a franciaországi Toulouse-ban és környékén. Eredetileg katolikus volt, de áttért az iszlám hitre, és a Facebookon több iszlamista propaganda videót is like-olt – jelentette a francia sajtó.

A férfit már korábban is ült már börtönben, miután hat kilogramm marihuánát, két gépkarabélyt valamint egy pisztolyt találtak nála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik