Nagyvilág

Megkínozták, megölték a terhes nőt és férjét

pakisztan(960x640).jpg (Array)
pakisztan(960x640).jpg (Array)
A rokonok végezhettek a párral.

A házaspár a kelet-pakisztáni Pundzsáb államban lévő Tikrivala faluban élt. Holttestük a közeli csatornából került elő. A CNN amerikai hírtévé internetes oldala szerint a 26 éves Aksza Sakílnak és 30 éves férjének, Muhammad Sakílnak szerdán veszett nyoma, miután megérkezett a nő bátyja és anyja. A házaspár és a családtagok között heves vita robbant ki.

Muhammad édesapja tájékoztatta fia és menye eltűnéséről a rendőrséget. Kiderült, hogy megkínozták, fejbe lőtték őket. A rendőrség szerint a családtagok ellenezték a pár egybekelését.  Az egészségügyi dolgozó Aksza és az iskolai dolgozó Muhammad négy éve voltak házasok. Egyelőre egy embert vettek őrizetbe az ügy kapcsán.

A CNN szerint az év első öt hónapjában 212 nőt öltek meg, mert szégyent hoztak családjukra. Pakisztánban évente csaknem ezer nő lesz úgynevezett becsületgyilkosság áldozata. Június elején egy nő felgyújtotta saját lányát, mert a lány a család tiltása dacára összeházasodott szerelmével. Egy héttel korábban egy tanítónőt égettek meg élve, ő nem akart hozzámenni egy nála kétszer idősebb férfihoz, két nap.

Két napja egy 21 éves férfi agyonverte a húgát, mert nem tetszett neki a vőlegény. A gyilkosság azért kavart nagy port, mert a letartóztatott férfi nem muzulmán, hanem keresztény. Ő azt állította, nem akarta megölni testvérét, csak elfajult a kettejük közötti vita.

“Házasodni akart, de nem értettünk egyet ezen a házasságon. Veszekedtünk.”

Apja megerősítette, fia nem akart ölni. A férfi maga tett bejelentést fia ellen, aki a család becsületének védelmében ölte meg húgát. Akkor egy szakértő a CNN-nek azt mondta: a pakisztáni keresztények körében meglehetősen ritka a muzulmán kultúrára jellemző becsületgyilkosság, de ez az eset is bizonyította, a keresztények sem tudják kivonni magukat a társadalmi nyomás alól.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik