Nagyvilág

Biztonsági riadó Brüsszel központi pályaudvarán

Két gyanús csomag miatt rövid időre lezárták vasárnap kora délután Brüsszel központi pályaudvarát.

A belga vasúttársaság közlése szerint a közlekedést már újraindították, de késésekre még órákig számítani kell.

A biztonsági szolgálat a bejárathoz közeli pénztárak környékén bukkant rá a két elhagyott csomagra.

Egy esetleges terrortámadás megakadályozásának érdekében a pályaudvart lezárták és átfésülték, a két csomagot az arra szakosodott speciális egységek megvizsgálták, de robbanószerkezetet nem találtak bennük – mondta egy rendőrségi szóvivő.

Az Eurostar London és Brüsszel között közlekedő szuperexpresszeinek közlekedésében fennakadások keletkezhetnek.

Az előző két napban tizenkét embert vettek őrizetbe Brüsszelben, mert a gyanú szerint újabb terrortámadást készítettek elő. Közülük három személyt előzetes letartóztatásba helyeztek.

Charles Michel miniszterelnök a kormány biztonsági tanácsának ülése után kiegészítő óvintézkedéseket ígért szombaton, de – mint mondta – nem változtatnak a terrorkészültség szintjén. Hozzátette, hogy a labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatos rendezvények a terveknek megfelelően folytatódnak.

Nevük mellőzését kérő források arról számoltak be, hogy a belga hatóságok szerdán olyan információ birtokába jutottak, amely szerint a Közel-Keletről nemrég indultak útnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szélsőségesei, hogy merényleteket kövessenek el Belgiumban és Franciaországban.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik