Nagyvilág

“Go back to Hungary!” – meze mitt verték meg a magyar szurkolót Horvátországban

A 25 éves V. Balázs féléves ösztöndíjjal tanul Horvátországban, az University of Zadar hallgatója. Az osztrák-magyar Eb-meccset a helyszínen követte, ám valószínűsíthetően magyar meze miatt megverték – írja a vaol.hu.

A fiatal egy szintén Zadarban tanuló magyar barátjával követte a meccset a belvárosban, itt több oszrák szurkolóval még gratuláltak is egymásnak a meccs lefújása után. Egy másik bárban folytatták az ünneplést, itt több külföldivel meccs-összefoglalókat néztek, ekkor még rajta volt a direkt a mérkőzésre vásárolt magyar mez.

Hajnali fél egy felé indult haza barátnőjével, majd miután elváltak, a fiú leült egy molókőre. Hirtelen arra lett figyelmes, hogy többen rohannak felé, majd a következő emléke az, hogy valaki “arcon talpalta”.

Próbáltam felállni, de visszalöktek és ütlegeltek tovább, ezután csak az arcomat próbáltam védeni

-idézte fel az eseményeket. A verekedő társaság lerángatta róla a mezt, majd a

Go back to Hungary

– azaz “menj vissza Magyarországra” felkiáltással elfutottak, magukkal vitték a fiatal mezét is. Barátnője visszafutott a helyszínre, ha ő nem jelenik meg, az áldozat szerint tovább verték volna. A szlovák lány szerint ketten támadtak, egyikük izompólót viselt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik