Nagyvilág

Gyermekkórház ablakait zúzták be a franciaországi tüntetők

Az államfő kilátásba helyezte az utcai tüntetések betiltását, mert a demonstrációk menetrendszerűen erőszakba torkollnak.

Elfogadhatatlan tettnek nevezte Manuel Valls francia miniszterelnök, hogy kedden, a munkaügyi reformok elleni tiltakozás alatt erőszakos tüntetők bezúzták egy gyermekkórház műtőinek ablakait.

Valls, aki szerdán meg is látogatta a kórházat, példa nélkülinek nevezte a történteket, és felszólította a szakszervezeteket, hogy függesszék fel a hónapok óta tartó tüntetéseket, amelyek már rutinszerűen erőszakba torkollnak.

A Necker Kórházat utcakövekkel és más tárgyakkal dobálta meg kedden maszkos támadók egy csoportja. Harminc rendőr is megsebesült. Az intézmény egyébként a világ egyik legjobb gyermekkórháza, a világ minden pontjáról hoznak ide gyermekeket, akiket rákkal vagy más betegséggel kezelnek.

Francois Hollande államfő figyelmeztetett: a további utcai tiltakozásokat betilthatják, ha az emberek és a köztulajdon biztonsága veszélybe kerül. A kormányszóvivő pedig közölte: minden, tüntetésről szóló bejelentést egyenként felülvizsgálnak. (AP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik