Nagyvilág

Nem tűri a poligámiát a német igazságügyi miniszter

Heiko Maas azt mondta: a menedékkérők nem helyezhetik hagyományaikat a német törvények fölé.

Heiko Maas német igazságügyi miniszter közölte: véget akar vetni annak a gyakorlatnak, amely megengedő az országba érkező menekültekkel a poligámia kérdésében. „Senkinek, aki ide érkezik, nincs joga ahhoz, hogy kulturális és vallási hagyományait a törvényeink fölé helyezze. Így a többnejűséget sem fogjuk elismerni” – jelentette ki.

A német törvények szerint három évig terjedő börtönnel sújthatják azokat, akik több emberrel kötnek házasságot. Ugyanakkor azokkal a menedékkérőkkel kapcsolatban, akik hazájukban poligám házasságban éltek, a hatóságok mérlegeltek, hogy mi szolgálja a családok érdekeit. Így például ha egy férj meghalt, dönthetett úgy a bíróság, hogy minden felesége részesülhet a vagyonból.

Néhány száz esetben az is előfordult, hogy Németországba olyan férfiak érkeztek, akik nem felnőttkorú lányt vettek feleségül. Ilyenkor minden esetben értesítették a gyermekvédelmi hatóságokat – mondta a bevándorlási hivatal szóvivője.

Az igazságügyi miniszter most azt hangsúlyozta, hogy a német szabályok és törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, függetlenül attól, hogy hol nőttek fel. (The Local)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik