Nagyvilág

Parlamenti képviselő állt ki az állat módjára viselkedő oroszok mellett

Szerinte a sportminiszter is élvezte volna, ha részt vehet a balhéban.

„Semmi rosszat nem látok abban, hogy a szurkolók harcolnak. Épp ellenkezőleg, jól tettétek, srácok, így tovább!” – ezt mondta Igor Lebegyev orosz parlamenti képviselő, az ország futballszövetségének vezetőségi tagja. Szombaton Marseille-ben erőszakos oroszok csaptak össze az angol szurkolókkal, egy ötvenéves brit súlyos állapotban, agysérüléssel fekszik kórházban, de Lebegyev szerint ez jó balhé volt.

A Zsirinovszkij nevével fémjelzett ultranacionalista Orosz Liberális Demokrata Párt politikusa a francia hatóságokat hibáztatta, mondván, képtelenek megrendezni egy ilyen eseményt. Azt is mondta: szerinte az orosz sportminiszter, Vitalij Mutko is élvezte volna a részvételt az összecsapásban. „Ő is ment volna és harcolt volna az angolok ellen, mivel ők voltak, akik az egészet kezdték” – jelentette ki.

A történtek miatt az UEFA figyelmeztette Oroszországot és Angliát, hogy kizárhatják őket. A marseilles-i főügyész pedig arról beszélt, hogy az orosz huligánok jól felkészültek voltak, gyors és erőszakos cselekedetekre készültek. (Sky News)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik