Nagyvilág

Kivágott szem, élve nyúzás – Az Iszlám Állam módszereit másolják a tálibok

tálib (tálib)
tálib (tálib)

Elképesztő kínok között halt meg az a 21 éves afgán férfi, akit a tálibok egy rokona feltételezett bűne miatt bosszúból gyilkoltak meg az afganisztáni Ghar-ban – számolt be a Washington Post. A militáris szerepet nem vállaló Ahmad Gazit tavaly decemberben fegyveresek elragadták otthonából, kivágták szemeit, élve megnyúzták, majd a mélybe vetették egy tízemelet magas szikláról. Ruqiya Naeel, a terület országgyűlési képviselője szerint a fiatelember még élt, mikor támadói eltávolították a bőrt mellkasáról.

A fegyveresek állítólag azzal vádolták meg Ahmad egyik távoli rokonát, hogy az meggyilkolt egy egykori tálib vezetőt. A tálibok annak ellenére tagadják, hogy közük lenne a kegyetlen gyilkossághoz, hogy az esetről fotó és videó is készült.

A fiatal férfi halála kapcsán a lap arról ír, hogy a 15 éve tartó háború brutális fordulatot vett: az utóbbi fél évben egyre gyakrabban, egyre kegyetlenebb módszerekkel lépnek fel a tálibok, gyakran az Iszlám Állam kivégzési módszereit másolva. A leszámolások kísértetiesen hasonlítanak azokra a gyilkosságokra, amelyeket a terrorszervezet Szíriában és Irakban hajtott végre.

Emlékeztetnek: Afganisztánban üdvözölték, hogy Washinton a helyi csapatok megerősítéséről döntött. Az amerikai katonák a jövőben az afgán hatóságokkal együttműködve.

Képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik