Nagyvilág

Kiakadt a férfi, akinek 24 órával előre be kell jelentenie a rendőrségen, ha szexet akar

Iszonyatosan frusztrált az a brit férfi, akinek minden alkalommal, legalább 24 órával előre be kell jelentenie a rendőrségen, ha szexuális viszonyt kezdene valakivel. Azt mondja, ennél még akkor is szabadabbnak érezte magát, amikor börtönben volt.

A negyvenes éveiben járó brit férfi, akinek a nevét személyiségi jogai miatt nem lehet nyilvánosságra hozni, egy tavaly bevezetett jogi kategória szerint „szexuális kockázatot” jelent. A bíróság azokat sorolja ide, akiket nem ítéltek el szexuális bűncselekményért, de a jogalkalmazó tart tőle, hogy hatósági kontroll nélkül bármikor bűnelkövetővé válhat.

Az észak-yorkshirei férfi az első, és eddig az egyetlen, akit bíróság kötelezett arra, hogy minden tervezett szexuális tevékenységet, a leendő partner nevével, adataival, és elérhetőségeivel együtt legalább 24 órával előre jelentsen be a rendőrségen. Ha nem teszi, öt év börtönt kockáztat.

A szóban forgó férfit egyébként azért került bíróság elé, mert volt partnerével szado-mazo gyönyöröknek hódoltak és fétisklubbokat látogattak. A férfi azt mondja, az egész ügy orvos félreértésén alapul, aki összekevert, egy szexuális fantáziálást egy vallomással.

A férfi 14 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, mielőtt a bíróság minden vád alól felmentette. Úgy gondolja, a nyomozók bosszúból kérték ellene a „szexuális kockázat” megállapítását, amiért nem sikerült elítéltetniük.

Azt mondja, azóta pokol az élete, minden nő egyszerűen elsétál tőle, ha elárulja nekik, hogy bejelentési kötelezettsége van, és a hatóságok majd kérdezősködni fognak, hogy vajon tényleg saját akaratából akar-e lefeküdni egy potenciális szexuális bűnelkövetővel.

Ha mindez nem lenne elég, a férfi nem használhat internetet és elektromos kommunikációs eszközöket, így telefont, de még csak egy kaputelefont sem.

(BBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik