Nagyvilág

Mindannyian törökök az isztambuli robbantás áldozatai

A kórházba szállított sebesülteket Erdogan is meglátogatta.

Hét rendőr és négy civil áldozata van a kedd reggeli isztambuli robbantásnak, mindannyian török állampolgárok – tudósít az MTI a helyi főkonzulátus tájékoztatása alapján.

Europress
Europress

A török város központjában rendőrségi járművek ellen követtek el pokolgépes támadást. Isztambul tartomány kormányzója közölte: 36 sebesült van, közülük három személy állapota súlyos.

A detonáció a város szállodákkal teli kerületében, egy metróállomás közelében történt. A merényletet egy robbanószerekkel megrakott autóval követték el, amely teljesen kiégett, a környék házainak ablakai pedig betörtek. A közvetlen közelben található egyetemi épületben az álmennyezet is több helyen leszakadt.

Europress
Europress

A hatóságok a helyszínen egy gyanús csomagot is felrobbantottak, erre egy közeli dzsámiból figyelmeztették az embereket.

Erdogan államfő meglátogatta a kórházba szállított sebesülteket. Azt mondta: „támadásra bárhol, bármikor sor kerülhet, fel kell rá készülnünk és meg is teszünk minden óvintézkedést, hogy a minimálisra szorítsuk a fenyegetést”.

Europress
Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik