Nagyvilág

Arcon lőttek egy venezuelai nőt, mert betört egy élelmiszerraktárba

A mély válság miatt egyre több a fosztogatás a dél-amerikai országban.

Arcon lőttek egy nőt hétfőn Venezuelában, amikor fosztogatók rohantak meg állami élelmiszer-raktárakat a súlyos válság sújtotta dél-amerikai országban. Az áldozat, egy 42 éves szállodai dolgozó a kórházban belehalt sérüléseibe.

A nő anyósa tanúja volt a történteknek, azt mondta, egy rendőr lőtt rá Jenny Ortizra. A hatóságok ezt nem kommentálták, ugyanakkor azt állították, fegyveres bűnözőkkel kerültek szembe, akik rájuk lőttek.

Az agyonlőtt nő anyósa, Carmen Rosa elmondta: nagyjából ötszáz ember gyűlt össze a raktáraknál, amelyekről úgy vélték: tele vannak élelmiszerrel, amihez sokan nem jutnak hozzá. Miután megpróbáltak betörni, a biztonságiak üldözőbe vették őket. A nő menekülés közben szembetalálta magát egy rendőrrel, aki az arcába lőtt.

Az egyre mélyülő válság miatt egyre több a fosztogatás, erőszakos tüntetés, sőt, lincselés Venezuelában. Az infláció az egekben van, az emberek alapvető szükségleteiket nem tudják kielégíteni. Miközben az ellenzék népszavazással próbálja elérni Nicolas Maduro elnök visszahívását, a kormány szerint gazdasági háború zajlik az államfő ellen, és puccsot akarnak elkövetni. (Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik