Nagyvilág

Meglett a fiú, akit hat napja büntetésből magára hagytak szülei

Élve került elő az a japán kisfiút, akit múlt szombaton büntetésből magára hagytak szülei az erdőben. 

A hétéves Yamato Tanookát egy katonai edzőtáborban találták meg a Hokkaido közelében található Shikabe településén, néhány kilométerre onnan, ahol nyoma veszett.

A szülei először azt hazudták, gyerekük takarmányozás közben tűnt el, majd később beismerték, ők hagyták magára, amiért rosszul viselkedett.

Az édesapa elnézést kért fiától és megmentőivel, mondván túl messzire mentek.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Viselkedésem miatt fiam nagyon nehéz időszakon ment keresztül

– mondta az apa kórház előtt, ahová fiát megfigyelésre szállították be.

Elnézést kérek az iskolájától, az emberektől, akik segítettek őt megtalálni és mindenkitől, akinek bajt okoztunk. Minden szeretetem a kisfiamba öntöttem, de mostantól még több időt szeretnék vele tölteni. Szeretném megvédeni mindentől, miközben felnő. Köszönöm mindenkinek.

Hogyan élte túl?

A mentőcsapatok egy hétig keresték a gyermeket a környező erdőterületen, ahol barnamedvék is honosak, de nem találták a nyomait és a remény, hogy megtalálják napról napra egyre csökkent.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Helyi idő szerint pénteken reggel 8 óra körül viszont csodák csodájára előkerült egy katonai edzőtáborban nagyjából négy kilométerre onnan, ahol eltűnt.

Az egyik katonánk reggeli gyakorlatot készülődött, amikor kinyitotta az egyik épület ajtaját, a fiú pedig ott feküdt. Mikor megkérdezte, ő-e Yamato, igennel felelt. Éhes volt, ezért a katona vizet itatott vele, kenyeret és rizsgolyót adott neki enni

– nyilatkozott a Japán Önvédelmi Erők egyik tagja.

A gyereket mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az orvosi vizsgálatok szerint jó állapotban van ahhoz képest, hogy hat napig csak víz jutott a szervezetébe.

Szülei ellen gondatlanság miatt indult eljárás.

(via BBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik