Nagyvilág

Halállistája volt a kaliforniai egyetemen lövöldöző diáknak

Mi is megírtuk, lövöldözés volt egy kaliforniai egyetemen, ahol ketten meghaltak. A rendőrség azonosította az áldozatokat, a lövöldöző az egyik hallgató volt, aki saját tanárát lőtte le, majd öngyilkos lett. Halállistát is találtak nála, valószínűleg mást is megölt.

A Los Angeles-i rendőrség szóvivője, Jenny Houser csütörtökön elmondta az előző napi lövöldözés ügyében indított nyomozás eredményét. Az ámokfutás elkövetője Mainak Sarkar végzős mérnökhallgató volt, aki miután lelőtte volt tanárát, magával is végzett. A megölt tanár, a 39 éves William Klug mechanikai és repülőmérnöki ismereteket oktatott.

A gyilkosság okainak teljes feltárása még tart ugyan, de az ABC televízió kaliforniai helyi adása rendőrségi forrásokra és diákokkal folytatott beszélgetésekre hivatkozva azt jelentette, hogy a tanár és a diák között régóta rossz volt a viszony, és Sarkar nemrégiben azzal vádolta meg oktatóját, hogy ellopta tőle a számítógépes kódját, írja az MTI.

Valószínűleg azt hitte, hogy az oktató visszaél az ő számítógépével

– írta a riportot közlő Los Angeles Times.

A lap szerint Mainak Sarkar hónapok óta támadta közösségi oldalakon Klugot, “beteg embernek” nevezve a tanárt. “Minden hallgatótársamat arra buzdítom, hogy tartsa magát távol ettől az embertől. Vigyázzatok, kiben bíztok!” – idézi az újság Sarkar egyik májusi bejegyzését.

A mérnökkar hallgatói közül ugyanakkor sokan nagyon rendes embernek és kiváló tanárnak írták le Klugot. “Bátor, lojális, jellemes ember volt”, mondta az egyik hallgató, Peter Gianusso a Los Angeles Timesnak.

Csütörtökön visszatért az élet a normális kerékvágásba a Los Angeles nyugati részén fekvő egyetemi campuson, ahol a héten fejeződik be az idei tanév. A férfi minnesotai otthonát átkutató hatóságok találtak egy “halállistát”, és az azon szereplő egyik embert, egy nőt, szintén holtan találták. Őt is agyonlőtték. A listán szereplő másik tanár viszont jól van. Charlie Beck rendőrfőnök szerint a lövöldöző mentális problémákkal küzdhetett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik