Nagyvilág

Levágott farkasfej lógott a villanyoszlopról

Egy farkas levágott fejét kötötte fel egy villanyoszlopra valaki Spanyolország északnyugati Régiójában, Asztúriában. Az elmúlt hónapokban ez volt a negyedik ilyen eset, a háttérben valószínűleg a helyi gazdák és az állatvédők ellentéte állhat.

Fotó: CEN
Fotó: CEN

Márciusban több ezren tüntettek Madridban azért, hogy a parlament nyilvánítsa védett állatoknak a farkasokat. Ezzel elvennék a gazdálkodóktól a jogot, hogy megölhessék a birtokaik környékén vadászó farkasokat.

Májusban, asztúriai marhatartók egy csoportja egy találkozón vett részt Ibias polgármesterével, hogy tisztázzák a helyzetet. Az egyik gazda annyira bedühödött, hogy bezárkózott, és elbarikádozta magát a városháza egyik irodájában. Azt mondta, csak ebben az évben húsz marhát veszített el a farkasok miatt.

Miguel Dominguez, a Lobo Marley nevű állatvédő szervezet elnöke azt mondta, a levágott farkasfej egyértelmű politikai üzenet. Egyetlen célja, hogy nyomást gyakoroljon a döntéshozókra, és ellehetetlenítse az értelmes párbeszédet.

A magán biztonsági őrök asztúriai szervezete szerint a tett kimeríti a “környezeti terrorizmus” fogalmát, és felszólították a hatóságokat, hogy nyomozzák ki az elkövetőt, és a törvény teljes súlyával csapjanak le rá. A szervezet azzal vádolta meg a kormányt, hogy inkább félre néz, és hagyja elszabadulni az indulatokat, ahelyett hogy egy mindkét felet kielégítő megoldást keresne.

(Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik