Nagyvilág

Az ATV-nek nem ad szamócát Orosz Mihály Zoltán

Az érpataki polgármester a Parlamentnél tiltakozott, miután az általa vezetett egyesület ingatlanügyeiről jelent meg cikk.

Két napja írta meg az Átlátszó, hogy helyi ingatlanokat vásárolt fel az érpataki polgármester vezette Benefícium Szeretetszolgálat Egyesület, amelynek vezetésében Orosz Mihály Zoltán testvére és élettársa is helyet kapott. A portál forrásai szerint az adásvételeket szinte mindig Orosz készítette elő, és büntetést is kilátásba helyezett a vonakodóknak. Volt, aki az újságíróktól tudta meg, hogy a háza már nincs a tulajdonában, mert a polgármester azt mondta neki, hogy csak a telket veszi meg.

24.hu
24.hu

Minderre reagálva Orosz Mihály Zoltán performansszal egybekötött sajtótájékoztatót hirdetett meg szerda délutánra a Parlamenthez, „Szeméthegyek és patkányfészkek, gaz és parlagfű helyett szamóca és kordonos uborka” címmel, melynek célja „az átlátszó.hu liberális szennymédia hazugságbombájának cáfolata és az ennek kapcsán zajló rágalomhadjárat helyett az igazság bemutatása”.

24.hu
24.hu

Orosz – aki egy ideje már öltönyt hord nyilvános szereplésein az emblematikusnak számító archaizáló ruhadarabok helyett – arról beszélt, hogy az Átlátszó „ingatlan-panamákról hazudozik”. Fényképeket mutogatott, amelyekkel azt igyekezett alátámasztani, hogy rossz állapotú telkeket vettek meg, és azt is, hogy termelésbe fogtak, fóliasátraznak, de erről szerinte a sajtó nem számol be. Azt is hangsúlyozta, hogy nagyon büszke arra, hogy sikerült a „cigány-magyar viszonyt teljesen más útra terelni”.

24.hu
24.hu

Orosz Mihály Zoltánék nem jöttek üres kézzel: hoztak egyrészt szemetet zsákban, másrészt szamócát, de azt mondták, abból az ATV munkatársai nem kaphatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik