Nagyvilág

Lelőtt gorilla: már 85 ezer aláírás gyűlt össze a szülők felelősségre vonásáért

Megírtuk, hogy egy amerikai állatkertben egy kisgyerek esett a gorilla ketrecébe, és ezért le kellett lőniaz állatot. Most kiderült, a gyerek szülei ellen vádemelést kezdeményezhet a rendőrség.

A 180 kilós gorillát, Harambét le kellett lőniük az állatkert dolgozóinak, miután a kisfiú átmászott a korlátokon és beesett az állat kifutójába. Az emberek világszerte felháborodtak, sokak szerint teljesen feleslegesen halt meg a gorilla.

Természetesen sokan a fiú szüleit hibáztatják. Már 85 ezren aláírtak egy online petíciót, ami az “Igazságot Harambének” nevet viseli, és azért hozták létre, hogy felelősségre vonják a fiú szüleit,

amiért azok nem felügyeltek gyerekükre.

A helyi rendőrség vasárnap azt nyilatkozta, még nem indult eljárás a szülők ellen, de elképzelhető, hogy a jövőben ez változhat.

Az állatkert igazgatója szerint a dolgozók helyes döntést hoztak, amikor lelőtték az állatot. Azt mondja, a fiút nem érte ugyan támadás, de mindenképp veszélyben volt. Ugyanakkor hozzátette, hogy a gorilla halála nagy veszteség mind az állatkertnek, mind a világ gorillapopulációjának.

(Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik