Nagyvilág

Krétára tévedt 130 menekült

Mintegy 130 migránst találtak kedden a görög hatóságok Kréta északi részén, akik feltehetően Törökországból indultak útnak, és Olaszországba szerettek volna eljutni.

A migránsok gyalog meneteltek Milatosz közelében. A helyiek elsősegélyben részesítették a rászorulókat, és ivóvízzel fogadták a migránsokat, akik között sok gyerek is volt.

Helyi sajtóértesülések szerint a görög parti őrség halászokkal és más helyi hajókkal közösen kutatta fel a menekültek hajóját, amely egy elhagyatott partszakaszon kötött ki.

Krétát eddig többnyire elkerülték a menedékkérők, akik Törökországból leginkább a török partokhoz legközelebbi, kisebb, égei-tengeri görög szigetekre keltek át. Az EU-török migrációs egyezmény értelmében a március 20. után Görögországba érkezett illegális határátlépőket visszaküldik Törökországba, ezért a menekültek új útvonalakat keresnek maguknak, hogy eljuthassanak Európába.

Múlt pénteken a görög parti őrség 65 migránst mentett ki a hullámok közül Kréta közelében, aki szintén Olaszország felé tartottak Törökországból. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik